home |  terug

Autodemontage, bij welke bedrijven kunt u terecht? Wij geven een overzicht

Is uw auto afgekeurd, zijn er onverwachte onderhoudskosten aan uw auto en wilt u deze laten slopen? Of is er een andere reden dat u hebt besloten om uw auto te laten demonteren en wilt u dit niet zelf doen? Dan is het verstandig om na te gaan bij welke erkende bedrijven u terecht kunt. Bij een erkend bedrijf heeft u immers de garantie dat het demonteren van uw auto gaat via de milieuregels en richtlijnen die daarvoor opgesteld zijn, en voorkomt u problemen. Welke bedrijven dit zijn vindt u in ons overzicht!

Waarom demonteren via een erkend bedrijf?

Autodemontage is een vak! Zelfs garagebedrijven die beschikken over professionele gereedschappen voor het demonteren van autoonderdelen besteden dit werk uit aan de autodemontagebranche. Op deze manier weet u namelijk zeker dat de demontage van uw auto wordt verzorgd door vakmensen. Naast een eerlijke prijs voor uw sloopauto, krijgt u ook een officiële vrijwaring. Hiermee word per direct de wegenbelasting stop gezet, dit gebeurt automatisch, en kunt u uw autoverzekering schorsen. Dit bespaart u sowieso geld. Daarnaast zal uw auto gedemonteerd worden op een milieuvriendelijke wijze. Sterker nog; uw huidige auto zal als grondstof dienen voor de productie van nieuwe auto’s.

Erkende bedrijven

Erkende bedrijven zijn bedrijven die gecertificeerd zijn om auto’s te demonteren. Verschillende instanties voeren controles uit bij de gecertificeerde bedrijven. Veel bedrijven zijn aangesloten bij de ARN (AutoRecyclingNederland). Die zorgt voor de terugwinning van bruikbare grondstoffen. Wanneer een bedrijf dit langere tijd goed doet wordt zo’n bedrijf een erkend demontagebedrijf. Hier vindt men een overzicht van alle erkende autodemontagebedrijven in Nederland (Bron: RDW)

Uiteraard is het altijd mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met dergelijke bedrijven. Zo kunt u eenvoudig de mogelijkheden bespreken die er zijn wat betreft uw auto. In veel gevallen kunnen dergelijke bedrijven een goede schatting maken van de eventuele restwaarde die uw auto heeft indien deze volledig gedemonteerd wordt. Zo heeft u een beter beeld van wat de auto u oplevert en kunt u een meer weloverwogen keuze maken.

Indien u na dit artikel nog vragen heeft over het laten demonteren van uw auto of graag advies wilt hebben over schadeauto’s, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met ons. Wij kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen en helpen u vervolgens zo goed mogelijk verder.

Naast het overzicht van de RDW beschikt schadeautos.nl over een eigen overzicht met erkende demontagebedrijven. Deze bedrijven zijn bij ons aangesloten en staan garant voor kwaliteit, een eerlijke prijs en een juiste werkwijze.

home |  terug