Over ons

Bij Schadeautos.nl zijn we trots op onze unieke positie in de markt als dé online marktplaats die het aanbod van honderden schadeauto dealers en demontagebedrijven door heel Nederland en Europa samenbrengt op één platform. Met dit enorme platform hebben we het online kopen en verkopen van onder andere complete schadeauto’s en tweedehands onderdelen uit gedemonteerde voertuigen veilig en betrouwbaar gemaakt. Onze website is daarmee voor zowel gebruikers als aanbieders een toegangspoort tot een wereld van mogelijkheden!

Veelgestelde vragen van gebruikers Veelgestelde vragen van aanbieders

Een verhaal van verbinding en service

In nauwe samenwerking met onze klanten en het enorme aanbod streven we ernaar alle bezoekers van ons webportaal een ongeëvenaarde ervaring te bieden. Onze toewijding gaat heel ver in het verbinden van kopers en verkopers van schadevoertuigen: schadeauto’s, schade motoren, schade caravans en zelfs schadecampers.

Makkelijk uw benodigde onderdelen vinden

We begrijpen bij Schadeautos.nl dat elk schadevoertuig en onderdeel een verhaal heeft en een potentieel voor een nieuw begin. Daarom hebben we een naadloze koppeling gemaakt met demontageauto’s, -motorfietsen, -caravans, -campers en -boten. Hierdoor kunt u als klant op ons platform snel en efficiënt de onderdelen vinden die u nodig heeft. Of het nu gaat om een complete voorkop, een motor met of zonder versnellingsbak of zelfs een set leren interieurs, onze aangesloten, gecertificeerde demontagebedrijven die op ons platform hun producten adverteren, staan klaar om u te voorzien!

Ontdek waar we bij Schadeautos.nl voor staan

Schadeautos.nl is meer dan een e-commerce platform. Het is een samenhang van gelijkgestemde, kwalitatieve bedrijven die schadeauto’s, gebruikte auto-onderdelen en occasions aanbieden. We geloven in een bedrijfsvoering die gedreven wordt door sterke principes en samenwerkingen. Om u een duidelijker beeld te geven van wie we zijn en wat ons drijft, hebben we een reeks informatieve secties samengesteld. Klik op een van de onderstaande links om direct naar het onderwerp van uw interesse te springen.

Missie en visie

Wat is de kernmissie van Schadeautos.nl?

Bij Schadeautos.nl ligt onze kernmissie in het geven van een tweede leven aan beschadigde voertuigen. Dit doen we op een economisch en ecologisch verantwoorde manier. We faciliteren een platform waar gebruikers (kopers) makkelijk in contact kunnen komen met gecertificeerde leveranciers (verkopers/leveranciers) door heel Nederland en Europa. Ons doel is om een sleutelrol te spelen in de circulaire economie door schadevoertuigen en demontageauto's te transformeren tot waardevolle bronnen voor reparatie en hergebruik.

Wat wil Schadeautos.nl bereiken in de markt van schadeauto's en tweedehands onderdelen?

Onze ambitie is om ieder voertuig met (lichte) schade, dat behoefte heeft aan een reparatie of dat een ‘nieuw’ onderdeel nodig heeft, een nieuwe kans te geven. De demontageauto’s (voertuigen die technisch total loss zijn verklaard) zijn een essentiële bron van onderdelen voor deze reparaties en vervangingen. Door actief bij te dragen aan de circulaire economie, streven we ernaar om onze invloed en bijdrage in deze sector aanzienlijk te vergroten met als doel het de aandacht te geven die deze sector verdient.

Wat is de toekomst van Schadeautos.nl en welke rol gaan we spelen in de industrie?

Met ruim 25 jaar ervaring en een aanbod dat voornamelijk uit Nederland en België komt, zien we een groeiende vraag uit heel Europa. Onze toekomstvisie is gericht op het uitbreiden van onze diensten naar meer internationale aanbieders, terwijl we onze strenge selectiecriteria blijven handhaven. Ons specialisme stelt ons in staat om een grotere en meer verantwoordelijke rol te spelen in het ondersteunen van verzekeraars bij het beheren van hun schadestromen.

Onze waarden

Welke waarden en principes leiden Schadeautos.nl?

Betrouwbaarheid, klantgerichtheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn de hoekstenen van onze bedrijfsfilosofie. We werken uitsluitend samen met gerenommeerde bedrijven die aan onze hoge standaarden voldoen. Elk van onze klanten kennen we persoonlijk en we handhaven een strikt beleid waarbij bedrijven die niet aan onze normen voldoen niet worden toegelaten of worden verwijderd van onze site. Deze zelfregulerende aanpak verzekert dat iedereen zich bewust is van onze hoge kwaliteitseisen.

Onze partnerships

Wat betekent de samenwerking met honderden gerenommeerde autobedrijven voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van het aanbod op het platform?

Onze samenwerkingen met enkel gecertificeerde partners (adverteerders/aanbieders) die aangesloten zijn bij diverse onafhankelijke brancheorganisaties, zoals STIBA, VSV, VBV en ARN, versterken onze visie en kwaliteitsbewaking. Deze organisaties bieden essentiële kennis en ondersteuning aan de bedrijven, wat bijdraagt aan de algehele kwaliteit en betrouwbaarheid van het aanbod op het platform.

Milieubewustzijn

In hoeverre draagt Schadeautos.nl bij aan het milieu?

Onze bijdrage aan het milieu is significant. We zorgen ervoor dat voertuigen met (lichte) schade veilig kunnen terugkeren op de weg en bieden in samenwerking met onze klanten gebruikte auto-onderdelen aan, afkomstig van sloopauto’s. Dit helpt niet alleen de reparatiekosten te verlagen, maar voorkomt ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van nieuwe onderdelen.

Kwaliteitsgarantie

Hoe garandeert Schadeautos.nl de veiligheid en kwaliteit van de aangeboden tweedehands onderdelen?

In tegenstelling tot andere sites waar iedereen kan adverteren met tweedehands aanbod, staan bij ons twee dingen voorop: (1) de kwaliteit van de aanbieder en (2) de veiligheid van de koper/eindgebruiker. Overtreders van onze regels worden permanent uitgesloten van aanbod adverteren. We voeren grondige controles uit, waaronder deskresearch, antecedentenonderzoek en persoonlijke bedrijfsbezoeken. Onze strenge selectiecriteria en persoonlijke aanpak garanderen dat klanten veilig en betrouwbaar hun producten kunnen kopen op Schadeautos.nl.

Gerelateerde websites

Wat zijn de voordelen van het hebben van meerdere gerelateerde websites, zoals TotalParts.nl?

Onze diverse websites bedienen verschillende klantgroepen, terwijl ze ook overeenkomsten hebben in aanbod. Schadeautos.nl focust zich op de verkoop van complete schadevoertuigen, terwijl bijvoorbeeld TotalParts zich richt op onafhankelijke garages en merkdealers die op zoek zijn naar onderdelen. Onze uitgebreide voorraad en snelle levering zorgen ervoor dat beide klantgroepen efficiënt kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Als ik mijn onderdelen aanbied op Schadeautos.nl, worden deze dan ook getoond op TotalParts.nl en andere gerelateerde websites?

Absoluut, en we gaan zelfs verder dan dat. Bij Schadeautos.nl streven we ernaar om actief bij te dragen aan de circulaire economie en onze klanten optimaal te ondersteunen. Daarom bieden we via onze innovatieve “ConnectionManager”-dienst de mogelijkheid om uw aanbod te plaatsen op een breed scala aan e-commerce platforms, niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Dit initiatief is ontworpen om onze klanten te helpen hun bereik te vergroten en hun omzet te verhogen. Door deze uitgebreide zichtbaarheid profiteren onze klanten veelal van een groter en diverser publiek, wat bijdraagt aan het succes van hun bedrijf.

Meer informatie nodig of heeft u een andere vraag?

Wilt u als gebruiker van ons platform of als (potentiële) adverteerder/aanbieder meer informatie? Bezoek dan onze klantenservice-pagina. Hier hebben we de meest gestelde vragen verzameld en voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Helpdesk: helpdesk@schadeautos.nl

Onderdelen: parts@schadeautos.nl

Informatie: contact@schadeautos.nl