Sloopauto of schadeauto verkopen, waar kunt u terecht?

Uw auto heeft schade opgelopen en is misschien zelfs wel total loss, maar wat moet u nu doen? Gaat u de schade nog herstellen of wilt u van de auto af? In dit artikel helpen wij u graag op weg bij het maken van de juiste keuze.

Schade auto of sloopauto

Een schadeauto hoeft niet altijd per definitie een sloopauto te zijn. Dit wordt bepaald door de hoogte van het schadebedrag in combinatie met de dagwaarde van de auto. Om hier achter te komen kunt u uw schade auto laten nakijken door een schadeherstel bedrijf. Deze bedrijven brengen de totale schade in kaart voor u zodat u weet wat een herstel gaat kosten. Vervolgens is het raadzaam om de actuele dagwaarde van de auto te onderzoeken. Deze kunt u zelf opzoeken via diverse websites als Marktplaats, Autoscout, en Gaspedaal. Is het schade bedrag hoger dan de dagwaarde van uw auto? Dan is de auto total loss en is uw auto een sloopauto. Is de dagwaarde nog steeds hoger dan het schadebedrag? Dan is uw auto een schadeauto.

Wat te doen?

Als uw auto total loss is, en dus een sloopauto is, doet u er verstandig aan de auto te verkopen met schade. De beste manier hiervoor is via een autosloperij of een autoveiling. Bij de autosloperij krijgt u snel geld voor uw autowrak en wordt de auto bij u opgehaald. Uw auto is immers niet meer rijdbaar en lekt waarschijnlijk vloeistoffen. Dit kan zelfs lijden tot een milieuboete. Autodemontage hebben hiervoor speciaal gereedschap om dit op te vangen. Zo heeft u geen zorgen en krijgt u naar alle waarschijnlijkheid nog enkele tientallen euro’s voor uw auto die door de sloperij wordt gestript voor onderdelen en verder op milieuverantwoorde wijze in de shredder gaat voor hergebruik.

Veilingen worden online gehouden en worden aangeboden door diverse Nederlandse bedrijven. Deze hebben echter alleen voorzieningen voor occasions. Wel kunt u uw schadeauto en sloopauto aanbieden op onze site. U kunt gebruik maken van de beste aanbieding. Sommige gemeenten loven een slooppremie uit indien u uw oude auto inlevert bij een erkend autodemontage bedrijf. U ontvangt dan een bewijs van sloop waarmee u de premie kunt laten uitkeren. Die premies kunnen oplopen tot wel €1.500,- per auto. Een andere optie is via advertenties. Denk hierbij aan advertentiesites als Marktplaats waar u de auto tevens als schadeauto kunt verkopen. Let wel op dat de kans van verkoop zeer gering is via deze websites en geld kosten. Daarnaast moet u dan zelf zorgen dat u een sloopverklaring krijgt.

Waar kunt u terecht met een sloopauto of schadeauto?

Indien u een sloopauto heeft, kan deze niet meer is voor u de meest winstgevende manier van verkopen via onze autoveiling. Mocht u direct geld willen ontvangen is de autosloperij in uw buurt een betere optie. Hier zullen ze u iets minder betalen dan bij een veiling maar krijgt u wel direct het geld. Is uw auto niet total loss, maar wilt u er toch vanaf? Dan verkoopt u uw schadeauto gemakkelijk, veilig en snel via schadeautos.nl.

Wilt u meer weten over de verkoop van schadeautos? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!